Sprint Christiansø fredag

Seneste nyt 26. oktober
Vi sejler!

Vejrudsigten kan næsten ikke blive bedre. Solskin, 11-12 grader og let vind fra syd-sydvest.

Vi glæder os til at se alle jer, der har tilmeldt jer sprinten på Dronningerigets yderste forpost, Søfæstning Christiansø.

PS.: Der er fortsat god plads på afgangen fra Gudhjem, torsdag kl. 1500.

 

Sprint Christiansø
Igen i år arrangerer Politiets Idrætsforening København en bysprint i forbindelse med Höst-Open og giver derved mulighed for at deltage i hele tre løb i en forlænget weekend. Bysprinten foregår fredag den 29. oktober på Christiansø og afvikles som "put-n-run". Med andre ord, løberne sendes afsted i den orden de ankommer til startstedet (ingen startlister).

Ertholmene byder på meget specielle og helt unikke forhold for O-løb. Du kan få en fornemmelse for terræn og muligheder ved at se en video fra DPM 2016 eller følg linket her https://youtu.be/fr-FPeZMHPQ

Der løbes på nytegnet sprintkort over Christiansø. Kortet tegnes efter den nye sprintnorm ISSprOM 2019. Ækvidistance: 2,5 m.  Kortmålestok: 1:4000, dog 1:3000 for de ældre klasser

Transport
I anledning af Höst-Open har Christiansøfarten indsat fem ekstra afgange (t/r) på ruten Gudhjem-Christiansø torsdag den 28. oktober og fredag den 29. oktober. Der vil være afgang fra Gudhjem torsdag kl 15.00, fredag kl. 8.00, 10.00, 12.30 og 15.00, og retur fra Christiansø henholdsvis torsdag kl. 18.00, og fredag kl. 11.10, 13.45, 16.15, og 18.30. Prisen er DKK 200 for voksne (fyldt 16 år), og DKK 110 for børn. 

21. oktober - Seneste nyt om turen til Christiansø (PDF)

OBS! (27. september). Dem der vælger at løbe sprinten på Christiansø om torsdagen er også meget velkomne til at løbe med i Gudhjem om fredagen. Man skal blot melde sig til sprinten på Christiansø, og så bestille en færgebillet til torsdag hos Christiansøfarten. Hvis man allerede har tilmeldt sig løbet på Christiansø og købt færgebillet til fredag - så kan man nøjes med at flytte sin afgang til om torsdagen, da løbet afvikles som put'n'run.

OBS! (10. september). Da de oprindeligt planlagte afgange fredag er så godt som udsolgt er der nu åbnet for, at der også kan løbes sprint på Christiansø om torsdagen. Der bliver afgang fra Gudhjem torsdag kl. 15.00 og retur kl. 18.00. Der er også åbnet for en alternativ sprint i Gudhjem hvis ikke du nåede at få billet til Christiansø. 

OBS! (9. september). Alle afgange fredag er nu så godt som udsolgt. Fordi færgebilletterne kan bestilles/afbestilles kan det forekommer at der er ledige billetter. Kig på Christiansøfartens hjemmeside hvis du vil se om der er blevet noget ledigt. Hvis ikke man har bestilt/købt en færgebillet til Christiansø er det ikke muligt at deltage i sprinten selvom man tilmelder sig.

OBS! (3. september). Der er nu næsten udsolgt på alle afgange. Bemærk, at det ser ud som om der er ledige pladser 12.30. Disse vil dog ikke kunne bestilles, da der ikke er plads på hjemturen kl. 16.30 idet der er reserveret pladser til løbsarrangørerne.

EKSTRA INFO (28. AUGUST): Afgangen kl. 10.00 er nu udsolgt! Der bliver derfor indsat en ekstraafgang med "Ertholm" med afgang fra Gudhjem kl. 08.00 (retur kl. 11.10). Det kan betyde at afgangen kl. 10.00 bliver en smule forsinket, men det bør ikke få betydning for de senere afgange.

Deltagerne skal selv sørge for at købe billet hos Christiansøfarten. Man kan nøjes med at booke billet i første omgang, men senest to uger før løbsdagen skal betalingen falde. Hvis man fortryder kan man op til én uge før løbsdagen melde fra og få sine penge retur. Bliver turen aflyst pga. dårligt vejr, får alle der har købt billet deres penge retur. 

NB! Der bliver ikke mulighed for (ret meget) sightseeing på øerne, da alle deltagere skal tage retur til Bornholm med første mulige færge. Er man fx taget med fra Gudhjem kl. 10.00 skal man tage retur igen med afgangen kl. 13.45 osv.

Udnyttes alle afgange fuldt ud kan der maksimalt transporteres 700 deltagere frem og tilbage. For at udnytte kapaciteten bedst muligt opfordrer vi derfor til, at de der er ankommet til Bornholm inden fredag booker billet til den tidlige afgang kl. 10.00. De der ankommer til Rønne med afgang fra Ystad kl. 08.30 bedes benytte afgangen kl. 12.30 fra Gudhjem. Dermed skulle der være mest mulig plads på afgangen kl. 15.00 til de der først kommer med færgen fra Ystad kl. 12.30.

For at Christiansøfarten kan få økonomi i at sejle for os, skal der minimum være 350 betalende deltagere. Er der to uger før løbsdagen ikke modtaget betaling fra mindst 350 deltagere, vil turen blive aflyst, og der vil i stedet blive løbet i Gudhjem. Også i denne situation vil alle der har købt færgebillet få deres indbetalte beløb retur.

Hvad gør vi hvis vejret er dårligt?
Der bliver kun afviklet sprint på Christiansø, såfremt det er godt sejlvejr. Hverken arrangører eller Christiansøfarten har nogen interesse i søsyge o-løbere, hvorfor der i dagene op til Höst-Open - så snart en pålidelig vejrudsigt foreligger - vil blive taget stilling til, om der sejles til Christiansø, eller om vi i stedet vælger at løbe på et nytegnet kort i Gudhjem. Og Christiansø ligger der jo også i 2022.

 

Korttegner
Bent Christiansen, Viking Atletik

Banelægger
Jørn Lind, PI-København

Banekontrollant
Erik Sørensen, Allerød OK

Stævneleder
Torkil Hansen, PI-København

Stævnekontrollant
Henriette Hansen, Herlufsholm OK

Klasser
Se klasser her
Forventet vindertid for alle klasser: 15-20 min.

 

Del denne side